sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Yorkshire Wildlife park ja shoppailureissu DoncasterissaHeipparallaa kaikille!

Perjantai päivän me vietimme Yorkshire wildlife Parkissa. Lähdettiin High Meltonista Doncasterin keskustaan ja menimme isolla, kakskerroksisella bussilla Yorkshiren mestoille. Ekaa kertaa oltiin tällases isos bussis ja tottakai menimme bussin yläkertaan, aivan eteen istumaan ja ihastelemaan kaupunkia ihan kikseissä. Jäimme tietyllä pysäkillä pois kyydistä ja käveltiin Wildlife Parkin suuntaan.
 
Kyseinen eläintarha on melko uusi ja laajennus oli vissiin jatkumassa kaivauksista ja koneista päätellen. Siellä oli perus apinoita, seeproja, leijonia, tiikereitä, kameleita, kirahveja, lintuja, jääkarhuja yms. Mun mielestä siellä oli kans tosi hyvin mahdollistettu eläinten luontainen ympäristö ja hyödyntää luontaista käyttäytymistä ruokinnan ja virikkeellisyyden suhteen. Ainut vaan, että eläinten tarhoissa ei ollut paljon metsää tai puita, jonne ne voisivat mennä piiloon kuumalta auringolta ja metsä kuitenkin kuuluu eläinten luontaiseen ympäristöön. Toki nyt on kyse eläintarhasta ja halutaan, että näkyvyys olisi mahdollisimman hyvä, mutta silti olen sitä mieltä, että metsää pitäis olla tarhoissa edes vähäsen.

Huomasimme heti eläintarhaan tullessamme, että eläntarhan eläimillä oli kevättä rinnassa – ihan kirjaimellisesti. Apinoilla ja leijonilla oli omissa häkeissään puuhailut pystyssä ja me nauroimme vatsat kippurassa niille. Okei, se on normaali asia, mutta eläintarhassa ja silleen julkisesti… eiih. Sitten kirahvit ottivat matsia toisiaan vastaan lyödän päillään toisiaan, hirmuista painimista oli niillä. Sellaista meininkiä olen nähnyt vain luontodokumenteissa. huhhu!

Eilen olimme Ninan kanssa Doncasterin keskustassa shoppailemassa ja kattelemassa, millainen kaupunki Doncaster on. Emme ole ehtineet aikasemmin tarkastella kaupunkia paremmin, kun työpäivät topissa ovat olleet pitkiä eikä sen puoleen olla jaksettu keskustassa pyöriä sen koomin.  Kävimme torilla, jossa oli markkinat pystyssä. Siinä oli lähellä oli myös kauppahallin tapainen rakennus, jossa myytiin lihaa, käsin tehtyjä vaatteita ja esineitä, pieniä kahviloita ja ihmisiä oli liikkeellä todella paljon. Menimme Costa – nimiseen kahvilaan juomaan kuumat kaakaot. Kaakaokupin piti olla medium, mutta se ei mun silmiin näyttänyt mediumilta.. ikinä en oo noin isosta lasista juonut kaakaota, mutta se oli oikein hyvää. Shopattiin vähäsen Primark – nimisessä vaateliikkeessä, jossa vaatteet ja kengät olivat £2-£15 luokkaa eli tosi halpaa. Kiertelimme myös Frenchgaten ostarilla ja tsekattiin niitä kauppoja, joissa ei oltu vielä käyty. Päivä oli tosi mukava! -EmmaEmman kuvat


Sisäänkäynti Wildlife parkin kaupasta.


 
Kumppari vissii maistuu hyvältä.
Emo ja sen vaavi.

 Gifejä eli liikkuvia kuvia kirahvien nujakoinnista!
Päätettiin että mentäisiin arkipäivänä Yorkshire Wildlife Park villieläinpuistoon, kun Liz suositteli sitä meille ja hän kertoi että viikolla kannattaa mennä sinne, koska kuulemma viikonloppuisin on paljon enemmän väkeä. Menimme sinne perjantaina ei  vappuaattona. Mentiin sinne bussilla ja se sijaitsee "lähellä" meidän toppipaikkaa, eli sieltä villieläinpuistoon oli ehkä 2-5 kilsaa.

Paikka vaikutti tosi kivalta! Melko "pieni" paikka, jos verrataan Woburnin Safaripaikkaa. Siisti ja "kodikas" tunnelma. Siellä oli pari jääkarhua, jotka ovat ainuita jääkarhuja Englannissa. Eläimiä löytyy lähes samanlaisia kuin mitä Wobournin Safarissa on myös. Tossa alla oleva kuva siitä paikasta mitä eläimiä sieltä löytyy :)

Mentiin seuraavana päivänä aamulla kaupungille. Siellä chillailtiin, käytiin kaupoilla ja juotiin hyvää kaakaota, se oli muuten hirveen ison kokoinen kuppi. Kun kyltissä näytti siltä "pienen kokoinen kuppi",  toiseksi perus koko ja viimeiseksi isoin kuppi. Sitä mä aattelin että ottaisin medium kokoisena, tulikin litran kokoinen kaakaokuppi, huhuh :D

Saatiin kuulla että ehkä ensi viikolla päästään ratsastamaan, mikäli sähkärissä tulee myöntävä vastaus. En malta odottaa että pääsen hepan selkään ratsastamaan! Varsinkin olisi kiva mennä Joella, Noddylla ja Seamuksella.  - Nina


Ninan kuvat 


Baby baboon
Naaras leijona


JääkarhuJos olisin vielä lapsi silloin, niin lähtisin tohon heti leikkimään, heh :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti