tiistai 21. huhtikuuta 2015

Viikonloppu Yorkissa


Moro! 

Postaus viime viikonlopusta Yorkissa tulee vähän myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Meillä ei ole viikonloppuisin koulua eli ne ovat vapaat kuten muillakin opiskelijoilla Animal Care koulussa. Päätimme lähteä lauantaina Yorkiin kattelemaan kaupunkia ja mitä kaikkea sieltä löytyy. Lähdimme aamukasin aikaan bussilla High Meltonista Doncasterin keskustaan, kävelimme juna-asemalle ja junalla menimme Yorkiin. Matka kesti noin 40 min-1 h verran eli ei ollut kovin kaukana Doncasterista. Yorkiin päästyämme kaupungilla oli väkeä liikkeellä todella paljon, katusoittajat soittivat instrumenteillaan iloista musiikkia, jokin tanssitapahtumakin oli keskustan tienoilla, putiikkeja ja kauppoja oli joka lähtöön ja sää oli mitä mainioin – Aurinkoinen ja lämmin. York itessään näytti tosi nätiltä ja kukoistavalta kaupungilta, monet tuolla koulussakin ovat kehuneet, että se on kaunis kaupunki ja että siellä kannattaa ehdottomasti käydä. 

Kävimme muutamissa vaatekaupoissa kiertelemässä ja löydettiin sieltä myös Disney-kauppa, jossa oli vino pino Disney prinsessojen vaatteita, pehmoleluja, nukkeja, kahvimukeja, kruunuja, laukkuja yms. Tuli sellanen fiilis siellä kaupassa, että vitsit, kun olisin vielä lapsi että voisi vielä leikkiä noin hienoilla Disney leluilla! Tuotteiden hinnat olivat aika korkealla ja rahat tiukalla, että lelut jäivät nyt sinne leluhyllyyn nököttämään. Päivä vierähti nopeasti ja meitä alkoi jo väsyttämään kauppojen kiertely Yorkissa. Palasimme Doncasteriin junalla ja bussilla takaisin High Meltonin kampukselle. Sunnuntaina me nukuimme pitkään, kattelimme leffoja ja latasimme akkuja seuraavaa viikkoa varten.

Ensimmäinen viikko tuntui aluksi rankalta, kun uusia asioita tuli nopealla syötöllä, aikaero ( 2h ), erilaiset ihmiset, tavat, sopeutuminen erilaiseen ympäristöön ja englanniksi puhuminen oli yhtä sössötystä omasta puolesta, mutta pääasia oli, että molemmin puolin ymmärretään mitä puhutaan, meni se sitten väärin tai ei. Topin alussa mulla oli paljon päänsärkyä ja väsymystä, mutta nyt ei ole ollut päänsärkyä vähään aikaan ja melko hyvin tottunut päivärytmiin koulussa ja vapaalla ajalla. Työt ovat olleet kevyitä eli fyysistä rasitusta ei ole sinänsä paljon, mutta ei se haittaa. Pikkuhiljaa alkaa oppimaan englantilaisten tavoille koulutilalla, ”maassa, maan tavoilla” – tyylillä. :)  Emma

Emman kuvat 

Ninan kuvat
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti