tiistai 21. huhtikuuta 2015

Erilaiset tavat ja asiat

Tämän postauksen aiheena on erilaiset (työt)tavat ja asiat Englannissa. Täällä on vaikka mitä outoja juttuja!

- Meidän asuntolassa on erikoisia vessoja. Tarpeensa tehtyä pitää painaa ovenkahvan tyylisestä vivusta, kuin avaisi oven. 

(Kuva otettu netistä)
 
- Täällä pitää adapteria, koska sähköpistoke on erilainen kuin Suomessa.
- Hanat ovat myös  jänniä, koska ne jaettu kahteen osaan eli kylmään ja kuumaan hanaan. Hanoja pitää joko painaa tai vääntää vivusta. jotta vettä tulisi hanasta. 

(kuva otettu netistä)

 - Keittiö ei ole aina puhdas, kun ihmiset eivät osaa pitää yhteisiä tiloja siistinä. Perus meininkiä kuin Pemollakin. Valitettavasti alla olevien kuvien laatu on huono, koska kännykkälaatu.


tiskipöydä
Ruokapöytä

- Englannissa suödään lounaaksi useimmiten rasvata ruokaa,  esim. suosittu ruoka on ranskalaiset, mutta muukin rasvainen ruoka uppoo helposti, kuten papukastike, pizza, voileivät jotka sisältävät cheddaria ja lihaa runsaasti, pastaa, limsaa ja kalat (rapeana). Koulussa on tätä rasvaista ruokaa ja sitä on joka päivä, samanlaista ruokaa. Siellä on myös sellainen automaatti, jossa on kaikenlaisia herkkuja kuten karkkeja, sipsejä ja keksejä patukoina.

- Täällä ihmiset tervehtivät toisiaan, olivat he sitten tuntemattomia tai tuttuja toisilleen. Suomessa tätä kyseistä kulttuuria on tosi vähän. Se on positiivista, että ihmiset tervehtii kaikkia.
- Englannin liikenteessä ajetaan ns. "väärällä puolella", eli ajetaan vasemmalla, Suomessa oikealla. Menihän siihen ehkä viikko tottua väärällä puolella istuen kyydissä :D
- Lisäksi aikaeroa Suomeen on 2 h taaksepäin, meni noin viikon ajan, että oppi uuteen unirytmiin.

- Animal Care koulussa on vähän kummallista touhua. Esim. koululla on joitakin eläimiä, joita ei pysty lainkaan käsittelemään, koska ne ovat joko arkoja, voivat hyökätä päälle (käsiin) ja siten ovat aggressiivisia. Pystyy vain perus siivoukset ja ruokkimiset tekemään näille kyseisten eläinten häkeille/ terraarioille.
 - Oppilaat kokoontuvat jyrsijähuoneeseen, laittavat työkengät jalkaan ja oppilaat jaetaan eri paikkoihin töihin. Jyrsijähuoneesta löytyy kaikki hoito- ja eläinten kuljetusvälineet (riimut, päitset) ja ne otetaan matkaan, kun tehdään tiettyä työtehtävää tehdään. Osa eläimistä on navetalla ja se on vähän matkan päässä koululta. Sinne joutuu kävelemään ruokien ja hoitovälineiden kanssa ja ne kootaan kottikärryillä.

- Eläintiloissa ihmiset käyttävät samoja kenkiä (kumppareita tai vastaavanlaisia työkenkiä) kaikkialla ja he eivät vaihda tai pese niitä. Heidän kumpparit ovat tuiki tavalliset kengät, eivät siis ole turvakärkilliset kumisaappaat. Työolosuhteissa he eivät käytä minkäänlaisia työhanskoja esim. eläinten kuljettamisissa. He käyttävät kertakäyttäisiä kumihanskoja vain silloin, kun siivoavat häkkejä, joista kerätä kaikki kakat ja pissa-alueet pois.

Tässäpä oli muutamia erikoisia juttuja! - Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti